Ik maak al geruime tijd zelf ons brood, wit brood voor het ventje .
Eerst deed ik dat volledig met de broodbakmachine, heel handig ding. Behalve het gat onderaan het brood maar daar wen je vlug aan en zo groot is dat gat nu ook weer niet. De duurdere modellen hebben zelfs een menghaak die zich op tijd terugtrekt.
Je bepaalt zelf wat je in je broodje doet, het is doorgaans goedkoper en het ruikt zo lekker! En wat je zelf maakt, smaakt meestal beter .
Na een tijdje liet ik de broodbakmachine alleen maar kneden en rijzen. Ik bakte het broodje zelf af in de oven, geen gat in het brood en het was nog lekkerder!
Maar nu heb ik het helemaal voor elkaar! Ik maak mijn deeg met mijn nieuwe keukenrobot. Het gaat vlugger dan in de broodbakmachine, minder electriciteit, en je hebt alles nog meer in de hand. En lekker! Mmmm.
De broodbakmachine gaat nog niet de deur uit omdat deze natuurlijk het voordeel heeft dat je de ingrediënten erin kiepert, machine aanlegt en het zelf zijn ding doet. Dus af en toe kan dat wel eens handig zijn.