Ga terug
zuurdesem starter maken en voeden

Zuurdesem starter maken

Nog geen beoordelingen

Ingrediƫnten
  

  • 75 gram water
  • 75 gram bloem

Instructies
 

  • Doe 75 gram water en 75 gram bloem in de glazen pot en meng goed
  • Plaats de rekker rond de pot ter hoogte van je mengsel
  • Doe het deksel er losjes over of span er een doekje over met een rekkertje
  • Bewaar op een koele donkere plaats
  • Laat alles zeker 24u staan op die donkere koude plaats. Dan ga je eens piepen. In het begin ruikt het mengsel vaag naar bloem. Na 24u of later ga je grote bubbels zien, vooral ook bovenaan als je het deksel eraf doet om te kijken.
  • Je mag pas de tweede keer voeden als:
  • - Kleine bubbeltjes, echt mini gaatjes bovenaan gevormd zijn
  • - Het mengsel opmerkelijk dunner is, redelijk vloeibaar
  • - Scherpere geur, zoals azijn of beetje dissolvant achtig, ruikt niet zo lekker
  • Meestal is dat ergens tussen dag 2 of 4. Bij mij was dat 3,5 dag.
  • Eerste voeding:
  • Neem 30 gram van je mengsel, in een nieuwe pot is makkelijkste, rest spoel je weg
  • Voeg daarbij 60 gram water en 60 gram bloem
  • Meng goed, rekkertje op de goede hoogte, deksel er los op
  • Plaats op een warme plaats
  • Vanaf nu geef je jouw starter om de 24u eten

Video

Notities

Ik gebruik gewoon kraantjeswater maar wel water dat al nacht in een karaf zat.
Trefwoord Brood, Zuurdesem
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!