Ga terug
Ijs tussen twee koekjes - recept koekjes met vers gemalen graan - ijswafels

Vormvaste koekjes van zelfgemalen granen

Nog geen beoordelingen
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 1 dag
Gang Tussendoortje

Ingrediƫnten
  

  • 170 gram boter op kamertemperatuur
  • 200 gram suiker
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille extract
  • 330 gram gemalen graan (bv: tarwe)
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout

Instructies
 

  • Mix de boter en de suiker tot het wit en fluffy is (5 min in de keukenmachine)
  • Doe er de eitjes 1 per 1 bij
  • Maal je graan
  • Doe bij het graan de bakpoeder en het zout, meng
  • Doe de granen nu in kleine stukjes bij de boter, meng tussendoor, meng niet teveel
  • Doe het deeg in plastiekfolie of een afgesloten potje en laat 24 uur bekomen in de koelkast
  • Verwarm je oven voor op 170 graden
  • Neem het deeg uit de koelkast, rol uit tot ongeveer 5 a 6 mm dik, steek de vormpjes uit
  • Leg de vormpjes op een bakplaat bekleed met bakpapier
  • Bak ongeveer 10-12 minuten (hangt natuurlijk ook af van de grootte en dikte van de koekjes), desgewenst kan je voor het bakken wat suiker op sprinkelen, de koekjes worden klein beetje bruin, niet te veel
  • Haal na het bakken de bakplaat uit de oven en laat de koekjes er nog een vijftal minuten op liggen, verplaats ze dan naar een afkoel rekje
  • Wil je ze versieren met frosting, wacht eerst tot ze volledig afgekoeld zijn
Trefwoord Koekjes, Vers gemalen graan
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!