Ga terug
Ijs tussen twee koekjes - recept koekjes met vers gemalen graan - ijswafels

Vormvaste koekjes (suikerkoekjes)

Nog geen beoordelingen
Gang Tussendoortje

Ingrediƫnten
  

  • 125 gram suiker
  • 1 eetlepel melk
  • 150 gram (room)boter
  • 1 theelepel vanille extract
  • 250 gram bloem
  • 1 snufje zout

Instructies
 

  • Meng de suiker en de boter samen tot een luchtige witte massa (kan wel 5 min duren in de keukenmachine)
  • Meng de bloem samen met het zout
  • Doe vanille en de melk bij het botermengsel
  • Doe daar ook beetje bij beetje de bloem bij, meng tot alles is opgenomen en stop dan meteen
  • Maak van het deeg een bal, wikkel deze in plastiekfolie en leg 24 uur in de koelkast (een uur kan ook, maar 24-48 uur is beter)
  • verwarm je over voor op 180 graden
  • Rol het deeg uit tot zo'n 5-6 mm dik
  • Steek je vormpjes eruit en leg deze op bakpapier op een bakplaat
  • Bak ze ongeveer 15 a 20 minuten af tot ze beetje bruin worden
  • Laat de koekjes een vijftal minuten afkoelen op de bakplaat en daarna op een afkoel rekje
  • Als je ze wil versieren met glazuur wacht je tot ze volledig afgekoeld zijn
Trefwoord Koekjes
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!