Ga terug
Zelf studentenhaver maken

Studentenhaver

Nog geen beoordelingen
Gang Tussendoortje

Equipment

Ingrediƫnten
  

  • 1 tablet chocolade naar keuze
  • verschillende soorten noten naar keuze
  • rozijnen of bessen naar keuze

Instructies
 

  • smelt de chocolade au bain marie
  • giet ze in een vormpje of in hoopjes op een bakpapier
  • duw in de nog vloeibare chocolade noten, rozijnen, ... naar wens
  • varieer eindeloos
  • laat de chocolade terug hard worden in de koelkast

Video

Notities

Het mooiste resultaat krijg je als je chocolade gaat tempereren
Pure chocolade
  • Smelt je tot tussen 45 - 50 graden, laat afkoelen tot 38 graden, doe er dan koude stukken pure chocolade bij - goed roeren - tot de temperatuur ongeveer 31-32 graden is, dan is hij klaar om te gebruiken
Melk chocolade
  • Smelten tot iets rond de 45 graden, laat afkoelen tot 38 graden, doe er dan koude stukken pure chocolade bij - goed roeren - tot de temperatuur ongeveer 30-31 graden is, dan is hij klaar om te gebruiken
Witte chocolade
  • Smelt je tot onder de 45 graden, laat afkoelen tot 38 graden, doe er dan koude stukken pure chocolade bij - goed roeren - tot de temperatuur ongeveer 28-29 graden is, dan is hij klaar om te gebruiken
Trefwoord Chocolade
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!