Ga terug
Home made M&M's peanut - zelf thuis M&M met nootjes maken

M&M Peanut

Nog geen beoordelingen
Gang Tussendoortje

Ingrediƫnten
  

  • 150 gram pinda's
  • 250 gram melkchocolade
  • 250 gram witte chocolade
  • 1 eetlepel natuurlijke kleurstof
  • 1 eetlepel Arabische gom
  • 1 vanillestokje

Instructies
 

  • Pel de pinda's en rooster ze in de oven voor 10 minuten op 200 graden
  • Smelt 3/4 van de melkchocolade au bain marie tot de chocolade 45 graden heeft
  • Doe de overige 1/4 van de melkchocolade bij de gesmolten chocolade en meng goed door, laat de chocolade al roerend afkoelen tot 30 graden
  • Doe de pinda's in de snack coater en giet de chocolade er lepeltje bij lepeltje bij, wacht telkens tot de vorige chocolade mooi rond de pinda's zit
  • Doe bovenstaande tot je tevreden bent van de dikte van de M&M
  • Smelt de witte chocolade, doe daarbij eventueel een vanillestokje en wat kleurstof (bv gevriesdroogde aardbeien poeder)
  • Lepel traag de witte chocolade bij de pinda's in de snack coater tot er overal een laagje omheen zit
  • Laat de M&M's goed drogen
  • Om een glansje te geven aan de M&M's kan je een lepeltje Arabische gom oplossen in 200 ml water en dit in een spuitfles doen - spuit heel voorzichtig een beetje op de ronddraaide M&M's - echt niet veel gebruiken!

Video

Trefwoord Chocolade
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!