Zeef je bloem en maizena in een kom, groot genoeg om te roeren
Meng er de olie, zout en water bij tot er een glad beslag ontstaat
Verwarm een pan medium hoog
Doe het beslag door een zeef en in een spuitzak (kan gewoon een diepvrieszakje zijn ook)
Knip een mini gaatje in de spuitzak
Maak nu een lange sliert in de pan van kadyif laat een minuutje of zo bakken - het mag niet bruin zien maar moet wel makkelijk loskomen van de pan
Leg de gebakken sliertjes op een bord
Eens alles gebakken is kan je dit kleiner snijden met een scherp mes
Doe een goede klont boter in de pan en eens de boter gesmolten is doe je daar je zelfgemaakte kadayif bij en dan bak je hem goudbruin / krokant - roer voldoende zodat niets aanbakt
Bewaar in een afgesloten pot
Video
Notities
Op de voorbeeldfoto bij dit recept is de kadayif gemengd met zelfgemaakte pistachepasta
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!