Ga terug
home made kadayif met pistache pasta ideaal voor dubai chocolade - sofie lambrecht

Kadayif from scratch

Nog geen beoordelingen

Ingrediënten
  

  • 80 gram bloem
  • 60 gram maïzena
  • 35 gram zonnebloemolie
  • 175 ml water
  • snufje zout
  • klont boter

Instructies
 

  • Zeef je bloem en maizena in een kom, groot genoeg om te roeren
  • Meng er de olie, zout en water bij tot er een glad beslag ontstaat
  • Verwarm een pan medium hoog
  • Doe het beslag door een zeef en in een spuitzak (kan gewoon een diepvrieszakje zijn ook)
  • Knip een mini gaatje in de spuitzak
  • Maak nu een lange sliert in de pan van kadyif laat een minuutje of zo bakken - het mag niet bruin zien maar moet wel makkelijk loskomen van de pan
  • Leg de gebakken sliertjes op een bord
  • Eens alles gebakken is kan je dit kleiner snijden met een scherp mes
  • Doe een goede klont boter in de pan en eens de boter gesmolten is doe je daar je zelfgemaakte kadayif bij en dan bak je hem goudbruin / krokant - roer voldoende zodat niets aanbakt
  • Bewaar in een afgesloten pot

Video

Notities

Op de voorbeeldfoto bij dit recept is de kadayif gemengd met zelfgemaakte pistachepasta
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!