Ontpit 150 gram dadels en laat weken in lauw water
Maak pindakaas door pinda's 5 min te roosteren in de oven op 180 graden en te blenden tot pindakaas
Laat ongeveer 2 eetlepels pindakaas in de blender zitten en doe daar de dadels bij, samen met vanille, 2 eetlepels melk en zout
Blend dit goed samen en haal 3/4 uit de blender
Doe nu 60 gram havermout en 2 eetlepels water bij in de blender en blend nog eventjes
Wat nu in de blender zit is de onderste laag van de Snickers, doe dit in je vormen of gewoon op een bakpapier, maak een laagje
Doe daarop de andere dadel mix
Bestrooi alles met pinda's
Plaats in de koelkast of diepvries
Tempereer chocolade, beter teveel dan te weinig, overschot kan je opnieuw gebruiken later. Ik eet ze het liefst met pure chocolade, de kinderen verkiezen melk.
Bedek de Snickers met de chocolade (als je geen vormen gebruikt hebt, snij dan eerst repen uit je grote blok snicker)