.
Contents
Wij hebben een groot gezin én een groot huis. Als het eten klaar is en ik roep naar boven horen de kinderen mij heel vaak niet. Dit omdat ons huis twee verdiepen telt + de kinderen hebben vaak een koptelefoon op. Dus ik kon wel wat versterking gebruiken. Daar is Google Nest Home super handig voor.
Nu laat ik de Google Assistant mij helpen om mijn boodschappen om te roepen!
Alles hangt samen via Google Home, de “slimme thuis” oplossing van Google. In essentie is Google Home een platform dat al je slimme toestellen beschikbaar maakt op 1 plaats, de Google Home app. Je kan van al je toestellen zien wat de status is en je kan ze bedienen vanuit de app. Opdat alles makkelijk zou kunnen beheren, kan je elk toestel toewijzen aan een kamer, zo staat alles overzichtelijk in de app.
Het integreert natuurlijk ook met Google Family, een plaats waar je je gezinsleden kan toevoegen om zo bv. app aankopen te delen. Alle leden van je gezin hebben automatisch toegang tot de apparaten in je huis.
Een van de grote troeven om al de toestellen gelinkt te hebben op 1 plaats, is dat je integraties kunt opzetten. Deze kunnen aangestuurd worden door dingen die gebeuren (thuis komen / bepaald tijdstip / stemcommando / …) of manueel gestart worden.
Als het tijd is om te eten, is er een routine ingesteld die gestart kan worden door een knopje op een van de schermen, de app of door te zeggen, tegen eender welk toestel met Google Assistent erop, “Dinner’s ready”. Vervolgens wordt op alle slimme speakers de boodschap verkondigt dat het eten klaar is en dat iedereen naar beneden moet komen om aan te schuiven aan tafel. Dat scheelt een hoop geroep en onze tieners zijn het ondertussen ook gewend!
In de toekomst willen we dit misschien nog uitbreiden.
Wij beschikken over verschillende smart speakers en schermpjes in ons huis. In de keuken hebben we een Google Nest Hub staan en in de living staat een JBL smart speaker, een iets forser model, zodat je al eens een goed plaatje kan draaien.
Op de eerste verdieping hangt er een Google Nest Mini en op de tweede verdieping hebben we opnieuw een Google Nest Hub staan, in de bureau, maar daar plannen we op termijn ook een Google Nest Mini aan toe te voegen.
Aan de voordeur hebben we een Nest video deurbel hangen, die we kunnen bekijken via eender welke smart display in ons huis. Daarnaast hebben we nog enkele EZVIZ camera’s hangen die voor de beveiliging zorgen.
We beschikken ook over een automatische stofzuiger robot en een dweilrobot, beide zijn gelinkt aan Google Home en kunnen dus bediend worden via de slimme schermen, je smartphone of met je stem.
Tot slot beschikken we nog over een 8-tal slimme stekkers die we op verschillende apparaten hebben zitten. Deze laten ons toe om via Google Home ze aan of uit te schakelen. Dit doen we met de tv, jacuzzi en de airco. En om te zien wat het stroomverbruik is van de gelinkte toestellen.