Oudste zoon en dochter afleveren in de klas én nog eens een poging doen om onze tweede zoon in de klas van de peutertjes te “lokken”. Ik had er geen goed oog op, sinds een kleine maand wil hij er geen voetstap maar binnen zetten. Hij is er wel nog 1 keer binnen geweest toen we meegingen naar de dierentuin, omdat hij toen heel zeker wist dat we gingen weggaan. Samen. Waarom hij er opeens écht niet meer binnen wil is mij een raadsel. Het kwam nadat hij 2 halve ochtenden op rij naar school is geweest, die twee keer zelf ging wel “normaal”.

De woensdag eten ze hun boterhammetjes op in de bakfiets ’s middags. ’s Morgens was ik al begonnen met ze te smeren maar het brood was op. Dus ging ik wel verder doen eens ik thuis was van ze te brengen. Maar aangezien hij deze keer zich wel liet binnen dragen bij de peutertjes maar niet wou dat ik wegging ben ik niet meer naar huis gegaan.

Altijd heel gezellig in de ronde zitten met 16 peutertjes. Vandaag waren het heel erg actieve en enthousiaste peutertjes en dus een korte ronde. Daarna gingen we kleien, dat vond hij super leuk! De rest van de peutertjes ook want grotendeels van de tijd was iedereen bezig! Hij ging een huisje bouwen zei hij. En dat doen we door heel kleine stukjes klei op de tafel plat te kloppen, tegen elkaar. Wat later was hij de klei aan het bewerken met een speelgoed drilboor.

Het was een zonnige dag dus na het kleien gingen we allemaal buiten spelen. Torens bouwen met mega blokken, tekenen op een lang papier, in de zandbak spelen, met de fietsjes rijden, in het haksel gaan ravotten, de glijbanen onveilig maken,… Mijn zoontje vond het super, hij zat vooral in de zandbak! Eden ook trouwens, ahja die is er ook bij!

Toen het tijd was dat ik vertrok naar het zwembad om mijn oudste zoon en 2 van zijn klasgenootjes op te pikken was hij nog lustig aan het spelen in de zandbak. Ik ging ernaar toe en ja hoor, het lukte, hij zou verder spelen! Wauw terug een stap vooruit. Met een protesterende baby onder de arm naar de bakfiets en eerst naar de winkel voor wat koffiekoeken (ahja de boterhammen stonden nog thuis) en op naar de zoon.

Een zoon helemaal voldaan van het zwemmen in de bakfiets samen met de 2 klasgenootjes. Ze veilig afleveren in de school en de bakfiets volladen met mijn 4 kaboutertjes. Allemaal een koffiekoek en hup naar huis!

Thuis aangekomen alles en iedereen uitladen, Eden in bedje stoppen en zelf iets eten. Een hele namiddag genieten van mijn sprotjes wat deze keer betekende veel papier verknippen tot kunstwerkjes, restaurantje spelen met de dochter, helpen haar poppen eten te geven en stil zijn als ze moeten slapen.

Eens manlief thuis kwam, tijd voor me-time! Een lekker badje. Gevolgd door het slaapritueel van de kindjes, wat eerst vlot leek te verlopen met dochterlief. Maar, het meisje zit nu, terwijl ik dit typ, op mijn schoot.
En het is net alsof ze kan lezen ze stond opeens recht en zei dat ze wou gaan slapen.

Slaaplekker lieve schat, ik hou van je

Comments are closed.