Trek erop uit!

Spiekpietjes in Fort Napoleon

uitstap oostende spiekpietjes sinterklaas mamaabc mama blog abc

Vorig jaar waren we te gast bij de Spiekpietjes in Fort Napoleon te Oostende. Ook dit jaar zijn we van de partij! Volg me zeker via Instagram of  Youtube vlog als gewoon om niets te missen.

Voor het derde jaar op rij zijn De Spiekpietjes tijdens de herfstvakantie in Fort Napoleon te vinden. Hier brengt Oostende het fascinerende universum uit de kinderboeken van Thais Vanderheyden tot leven.

Meer informatie kan je hier vinden!

Er was eens …

Survival klassen Amelie Moi Spiekpietjes Welcome to my Week 16

Vorig jaar trokken we na de Spiekpietjes richting het Leopoldpark waar de sprookjeswereld “Er was eens ….” te ontdekken was. Ook dit jaar wordt het Leopoldpark omgetoverd tot sprookjeswereld vol elfjes, trollen, prinsen en prinsessen. Je kan er elke dag van 14 tot 18 uur verschillende straatacts, theatervoorstellingen, workshops en verhalen ontdekken. Een sprookjeswandeling voor de ganse familie.
Op dinsdag 31 oktober is er bovendien een ultra-gezellige nocturne tot 20.00 uur.

Meer informatie kan je hier vinden!

Bricklive

Dit gaan we voor het eerst doen dit jaar! De kinderen zijn al dolenthousiast en ik ook.

Ter gelegenheid van Lego’s 85ste verjaardag dompelt BRICKLIVE jonge en ervaren spelers en legoverzamelaars onder in hun favoriete universum om zowel de klassiekers (Technic Zone, Brick Lane, City Zone, etc.) te herontdekken als de nieuwigheden uit te proberen door van de ene naar de andere omgeving te trekken.

bricklive mama abc blog

In de Star Wars zone kan je je eigen spaceshuttle bouwen en je even astronaut voelen op je reis door de ruimte. Je waant je op Safari tussen de tentoongestelde olifanten, Bengaalse tijgers of leeuwen en andere wilde dieren of je komt er gewoon om te bouwen in de Ninjago zone. Hier is het doel een vernielde stad helemaal volgens je eigen verbeelding herop te richten. Wie meer sensatie zoekt, kan zich in de Minecraft zone helemaal uitleven en vanaf de laatste nieuwe spelconsole een hoogst opwindend multimediaal spel beleven.

bricklive mama abc blog

bricklive mama abc blog

En, last but not least, is BRICKLIVE de gelegenheid om alle getalenteerde bouwers die ons land rijk is te ontvangen met hun laatste legocreaties. Deze hoeven slechts aan één voorwaarde te beantwoorden, ongeacht of ze nu alleen of in groep ontstonden : een vernieuwende vindingrijkheid aan de dag leggen. De bouwwerken, figuren en ander eigen maaksel uit lego verworden zo weer tot een bron van inspiratie voor de volgende generatie of om je bouwtalent te (her)ontdekken!

bricklive mama abc blog

BRICKLIVE toont dat Lego nog steeds helemaal mee is met zijn tijd en de technologische evolutie en wil ons weer even naar onze kindertijd terugbrengen voor een onvergetelijk moment.

Meer informatie kan je hier vinden.

Speel eens een spel!

Er zijn weer tal van leuke nieuwe gezelschapsspellen op de markt. Hasbro heeft er twee nieuwe!

Toiletpret

Toiletpret van Hasbro Mama ABC Blog

Voor de allerjongsten onder ons brengt Hasbro een hilarisch en ook behoorlijk spannend spel uit. Want wie krijgt de wc-douche? Bij Toiletpret laten spelers om de beurt een wc-rol draaien. Daarop staan de getallen 1 t/m 3. De speler trekt dat aantal keren de wc door. En dat klinkt wel heel echt! Als je alleen het doortrekgeluid hoort, ben je safe. Maar als je pech hebt, krijg je de volle douche uit de wc pot en moet je afdruipen. Niemand heeft een idee wanneer de wc-pot water spuit en daarmee een speler uitschakelt. Blijf om de beurt draaien aan de wc-rol en doortrekken, totdat er één speler overblijft. De speler die aan het eind droog is gebleven, mag zich de winnaar noemen van dit hilarische spel. Door de leuke doorspoelgeluiden is dit humoristische spel een voltreffer voor niet alleen kinderen, maar voor de hele familie!

Toffe Turner

Toffe Turner Hasbro Mama ABC Blog

Elke turner weet hoe moeilijk de perfecte landing is. Onze tip: net als Epke gewoon héél veel oefenen!De perfecte afsprong leren kan nu met het Toffe Turner spel, geïntroduceerd door Hasbro. Met de juiste timing zorg jij ervoor dat de turner super snel ronddraait aan de rekstok. Om hem te laten vliegen druk je op de knop. Laat de knop los op het juiste moment, zodat de turner op zijn voeten landt. Lukt het jou om hem de perfecte landing te laten maken op de mat, daag dan je vrienden of familie uit voor een wedstrijdje. Sprokkel de meeste goede landingen bij elkaar en win het toernooi. Dit sportieve spel kun je alleen spelen, maar zoveel leuker is het om het samen te spelen en de competitie aan te gaan!

Eihoofd

Ei Hoofd Mama ABC Blog

Nog zo’n spannend en grappig spel van Hasbro is Eihoofd: een frissere variant van eierroulette, geïntroduceerd door de populaire talkshow host Jimmy Fallon. Bij het spel Eihoofd speel je ei-roulette. Om de beurt kiezen spelers een ei en draaien het bord met de pijl. De pijl geeft aan of de speler het ei op zijn eigen hoofd krijgt, nog een tweede ei op zijn eigen hoofd kapot moet maken, het ei op het hoofd van een andere speler kapot mag drukken of het ei door moet geven aan de volgende die aan de beurt is. Voedselverspilling? Nee hoor! De eieren zijn hol en sommige vul je met water. Welke eieren er gevuld zijn, weet niemand. Wie het natte eivulsel over het hoofd krijgt, is af. Ben jij de geluksvogel die het juiste ei kiest, of veeg je straks het ‘eiwit’ van je haren?

Speak out kinds tegen ouders

Speak out Mama ABC Blog

Youtube hit Speak Out heeft nu een variant op kinderformaat. Moesten de kleine mondjes vorig jaar bij de introductie van Speak Out nog worstelen met de grote, volwassen mondstukken, kunnen ze nu zonder gedoe meedoen met dit hilarische spel. Is het tijd om als familie weer wat meer tijd met elkaar door te brengen? Dat lukt je gegarandeerd met Speak Out Kids tegen Ouders. Probeer een simpel zinnetje maar eens goed uit te spreken met zo’n raar ding in je mond. Dat vereist heel goed luisteren van de andere kant! Ouders kiezen een kaart van de stapel voor ouders en de kids een kinderkaart. Probeer de zin op de kaart zo goed mogelijk voor te lezen aan je teamgenoten en je merkt dat het niet zo gemakkelijk gaat met dat mondstuk in je mond. En de zandloper loopt door… Ontcijfer jij wat je teamgenoot probeert te zeggen? Dan verdien je de kaart. Het team dat uiteindelijk de meeste zinnen heeft goed geraden, wint het spel. Lachen gegarandeerd!

Get a grip

Get a Grip Mama ABC Blog

Komt de ‘zonder-duimen-challenge’ je bekend voor? Dit najaar verschijnt een variant op deze challenge: Get a Grip. Spelers nemen het tegen elkaar op met opdrachten waarbij ze hun duimen niet mogen gebruiken. Voor het spel begint, pak je je duimen in met de speciale banden. Of pak ook andere vingers in om het nog moeilijker te maken. Eén speler kiest een kaart met een opdracht: iets tekenen, kleien of doen, zonder duimen! Je wint de kaart als je de opdracht als eerste goed uitvoert. Wie als eerste 3 kaarten heeft, wint het spel! Thumbs up voor get a Grip!

Nog meer?

Surf maar eens rond hier op mama ABC, een plaats vol leuke ideetjes voor uitstapjes of om te knutselen!

Veel liefs,
Sofie

There are 2 comments

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.