Foto’s maken in de sneeuw is vaak een kunst op zich. Nu, ik ben helemaal geen sneeuwfan (whoeps) dus ik heb ook niet zo heel veel foto’s in de sneeuw. Maar, ik schrijf dit dus op een sneeuwerige dag, ik wil wel enkele foto’s en tips delen met je! Ik heb wel veel ervaring met foto’s nemen. Eerst en vooral: Have fun!

Tips om te fotograferen in de sneeuw:

  • De witbalans, experimenteer even met de witbalans / lichtinstelling van je smartphone of camera. De kans zit er namelijk in dat de sneeuw er blauw zal uitzien, dan kan je de witbalans aanpassen (daglicht of bewolkt kiezen) naar een warme kleurtemperatuur. Tenzij je de blauwe kleur net wil natuurlijk. Als de sneeuw er grijs uitziet op de foto dan moet je wat gaan overbelichten.
  • Fotografeer met een kleine scherptediepte zodat de vallende sneeuw in de achtergrond eruit ziet als bokeh.
  • Bescherm je camera of smartphone, rond de body van de camera kan je bv een diepvrieszakje doen.
  • Doe fleurige kleding aan, dan steek je lekker af tegen het sneeuwlandschap! Ook kleurrijke props zijn zeker een topper, zoals een regenboogballen. Kleine tip: blaas de ballonnen buiten, zodat ze al in de goede temperatuur zijn.
  • Experimenteer met de sluitersnelheid/diafragma opening, wil je de sneeuw bevriezen (korte sluitertijd) in de lucht of net niet?
  • Je kan eventueel een flits (niet recht naar de mensen hun gezicht) of zaklamp gebruiken om op de sneeuw te richten zodat die het licht weerkaatst.

Wil je hierover een gratis ebook ontvangen met wat voorbeeldfoto’s? Dat kan makkelijk, vul dit even in en de ebook zal gemaild worden.

Ik heb enkele leuke foto’s verzameld op Pinterest, klik hier om ze te bekijken ter inspiratie.

Level Up Gezinsfoto(Opent in een nieuwe browsertab)
Body Love – Zelfportret(Opent in een nieuwe browsertab)

Comments are closed.