Rory de Raaf – Detective

Toen we dit kinderboek aankregen om te reviewen was mijn zoon van net negen jaar geweldig enthousiast. Aan de inhoud te zien vond ik het boek wat onder zijn niveau qua tekst, volgens mij voor 7 jarigen ongeveer. Natuurlijk mocht hij het lezen en een dag later was hij er al klaar mee, het is nochtans een dik boek! Hij vond het een geweldig kinderboek en kijkt uit naar de boeken die erop gaan volgen.

Rory De Raaf Detective

Hallo. Ik ben Rory De Raaf. En ik ben een échte detective. Mensen vragen me al eens: ‘Rory, hoe word je nu zo’n échte detective’? En dan antwoord ik altijd:‘Ah, je moet het écht wíllen.’ En waarom wou ik het zo echt? Omdat ik wil weten wat er met mijn vader gebeurd is…Het eerste deel van een spannende, hilarische en soms ontroerende reeks.

Ook interessant: Abeltje en De A van Abeltje

Op het boek staat er vanaf 7 jaar, wat dus zeker kan kloppen. Natuurlijk leest elk kind op zijn eigen tempo, dus volg daarin vooral je eigen kind. Het is een heel dik boek,maar liefst 335 pagina’s. Het boek Rory de Raaf staat vol met leuke, grappige, zwart wit tekeningen. Zeker ideaal voor de leeftijd waar boeken met heel weinig tekeningen nog kunnen afschrikken.

Rory De Raaf Detective

Fans van De waanzinnige boomhut gaan waarschijnlijk Rory de Raaf ook geweldig vinden! Er zit heel toffe droge humor in verweven.

Koop het boek hier.

Emilia Hoektand en het Bibberbal

Emilia Hoektand

Emilia Hoektand is een vampier en mijn dochter vindt ze heel leuk! Het boek is doorweven met tekeningen en zit helemaal in de sfeer van vampieren, maar echt op een toffe aansprekende manier. Mijn dochter is net acht geworden en kan ze goed lezen. Ze heeft het boek nu een 4 tal dagen en is bijna klaar met dit kinderboek.

Emilia Hoektand

In het koninkrijk Nocturnië is het al duisternis wat de klok slaat. Iedereen is er bang voor glitter en vooral eenhoorns! In het kasteel van graaf Draak Hoektand en gravin Frivolien Hoektand woont Emilia, die het liefst van al met haar pompoenhuisdier Pulpje speelt en eropuit trekt met haar beste vrienden Floor, een grote yeti die alleen maar luid kan roepen in plaats van praten, en Heintje, die als de dood is voor eenhoorns en véle andere dingen. Het jaarlijkse Bibberbal komt er echter weer aan ten huize Hoektand, en dat ziet Emilia al heel wat minder zitten. Zeker wanneer prins Tangijn, de onhebbelijke zoon van de koning, de boel op stelten zet. En tot overmaat van ramp Pulpje mee naar huis neemt, tot ontzetting van Emilia. Samen met Floor en Heintje doet ze er alles aan om Pulpje terug te krijgen. Daarbij ontdekken ze dat Nocturnië grote geheimen herbergt…

Het boek kan je hier kopen.

Emilia Hoektand in het rijk van de eenhoorns

Emilia Hoektand

Dit boek is tweede in de reeks van Emilia Hoektand. En ligt ongeduldig te wachten op mijn dochter om gelezen te worden. Mijn dochter is zot van eenhoorns en kijkt er al enorm naar uit, maar ze wil de volgorde van de boeken aanhouden.

Emilia Hoektand

Emilia en haar vrienden moeten zich buiten Nocturnië wagen om koningin Felicia te redden uit het Koninkrijk van het Licht. Maar wie kunnen ze vertrouwen in een land waar engelkatjes, eenhoorns en andere gevaren zich verschuilen achter elke regenboog? En zullen ze de echte schurk ontmaskeren, die plannen smeedt om hun koninkrijk te veroveren?

Dit boek koop je hier.

WIN Rory de Raaf of Emilia Hoektand 1 & 2

Ik mag 3 exemplaren van Rory de Raaf en 3 pakketen van Emilia Hoektand 1 en 2 weggeven!

Heel simpel: Geef hieronder een comment welk kinderboek jij wil winnen, ik kies op 21 oktober om 20u 3 winnaars uit voor elk pakket!

Extra kans: Kijk op mijn facebookpagina, deze namen gaan in dezelfde pot.

De winnaars krijgen een mail, ook zal hun comment worden beantwoord. Veel succes!!

Lees hier meer artikels over lezen en boeken.


Hoe ik denk over samenwerkingen lees je hier. De link naar bol is affiliate, als je via deze links iets koopt krijg ik een percentje

There are 12 comments Reageer!

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.