Your body loves you.
Love it back.

Mijn lichaam aanvaarden

En dat deed ik.
1 jaar en 9 maanden geleden begon mijn body positivity weg. Het was een lange leerrijke weg en ik ben er nog lang niet.
Ik kon toen niet voorspellen waar ik nu zou staan. Het was een stap in het onbekende.
Ik ben zo enorm blij dat ik die stap heb genomen.
Onderweg had ik mijn twijfels. Ik kwam 30 kg bij en ik had al 30 kg overgewicht. Ik kreeg er wel veel voor terug.
Ik leerde mijn lichaam te aanvaarden, of toch gewoon te accepteren.
Ik durfde voor het eerst sinds ik kind was gewoon in badpak of bikini rondlopen. Ik besefte ten volle dat schoonheid niets met gewicht te maken heeft. Ik ben mezelf heel vaak tegengekomen. Maar bovenal in die 1 jaar en 9 maanden heb ik geen enkel dieet gedaan. En dat was nodig. Ik heb jarenlang gedieet, natuurlijk niet tijdens mijn zwangerschappen.
Zo viel ik tussen de vierde en de vijfde zwangerschap 35 kilo af maar daarna kwam alles terug in het dubbel.

Ik besefte heel erg hard dat mooi zijn, een bikini dragen, gelukkig zijn niets te maken heeft met hoeveel kg je weegt.

Toch bleef ik mezelf en mijn dik zijn tegenkomen. Vooral in praktische zaken, het ergens niet in passen bijvoorbeeld. Dingen niet durven of letterlijk niet kunnen doen. Ik onderzocht of dit iets was waar ik echt iets wilde aan doen. Want een dieet volgen is niet zonder risico’s. Ik ben ervan overtuigd dat door al mijn diëten mijn relatie met eten verstoord is. Dat merkte ik in heel veel zaken en het laatste jaar at ik heel veel dingen zonder smaak op en dat is zonde.
Na maanden met dit bewust te beleven kwam ik tot de conclusie dat ik wel iets aan mijn gewicht wil doen. Maar hoe was nog een groot vraagteken.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Sofie ♥️ Momlife (@sofie_lambrecht_) op

Gastric Bypass??

Ik heb heel erg veel informatie verzameld over een gastric bypass, naar de dokter geweest, heel veel opgezocht, heel erg veel mensen persoonlijk besproken, …. Ik stond enkele keren op het punt om die operatie te ondergaan. Maar ik ben veel te bang voor de complicaties. Er zijn heel veel complicaties mogelijk, zowel kleinere als (bijna) fatale. En dat risico kan ik niet nemen met mijn gezin. Met alle respect voor mensen die wel deze keuze maakten.

Toen kwam Pronokal op mijn pad.

Waarom ik kies voor PronoKal

Na jarenlang diëten en 2 jaar helemaal niet te diëten maar aan mezelf, mentaal, te werken koos ik de PnK-Methode na heel lang wikken en wegen. Ik koos hiervoor vanwege de harde aanpak in het begin want ik at bijna niets meer met smaak op. Ik at op veel momenten doorheen de dag en ook veel ongezonde dingen. Het lukte me in die 2 jaar tijd niet om iets meer gezond en evenwichtiger te eten. Ik weet dat het tijd nodig heeft. Dat weet ik. Daarom duurde het ook zo lang voor ik de knoop doorhakte om opnieuw een dieet te starten. Want geloof me, diëten is niet altijd zonder gevaar. Mocht mijn gewicht niet enorm omhoog gegaan zijn de laatste jaren en ik minder zou wegen (ik bedoel dan ook nog veel te veel, maar minder) zou ik langer gewacht hebben en vertrouwd hebben op mijn eigen lichaam. Maar mijn gewicht bleef stijgen (dat is normaal op zich),ik vertrouwde het niet meer. Mede daarom koos ik voor PronoKal omdat dit onder begeleiding is. Je moet goedkeuring hebben van de dokter en ik ga om de twee weken ernaar toe voor opvolging. Ik word ook opgevolgd door een diëtiste en bewegingscoach.⁠

Mijn doel is en dat is ook PronoKal hun doel om uiteindelijk op een normaal eetpatroon te zitten. Ik hoop daarbij dus op een veiliger gewicht, terug genieten van mijn eten, gezonder eten int algemeen, af en toe eens zondigen, …. Gewoon beter dan de laatste jaren! Ik ga ervoor! Supporteren jullie mee?⁠

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Sofie ♥️ Momlife (@sofie_lambrecht_) op

Video over waarom ik kies voor PronoKal

Lees ook: Body Positivity

Comments are closed.