PLAYMOBIL® België lanceert een bijzonder initiatief: PLAYMOBIL® STORIES, interactieve luisterverhalen om de creativiteit en taalontwikkeling van kinderen te stimuleren. Kinderen vanaf 4 jaar kunnen genieten van zes afleveringen vol auditief plezier. Gratis en voor niets.

Playmobil Stories Interactieve Luisterverhalen

Playmobil Stories

Ik liet mijn kinderen kijken en luisteren naar de luisterverhalen van Playmobil en ze zijn allemaal enthousiast. Er staat dat het pas kan vanaf 4 jaar maar voor mijn 2,5 jarige dochter was het ook fijn. Maar inderdaad mijn vier en zes jarige zoon zijn het meeste enthousiast!

Ping! Vanaf het moment dat speelfiguren in kinderhanden terechtkomen, springt hun jeugdige verbeeldingsknop aan en ontstaan de meest knotsgekke verhalen. Kinderen zijn van nature geïnteresseerd in stemmen, geluiden en beweging. PLAYMOBIL® creëert daarom luisterverhalen mét interactieve elementen. Door te swipen, emoji’s aan te tikken en te scrollen kunnen kinderen spelenderwijs het verhaal besturen.

Perfecte timing en open einde

De verhaaltjes duren niet zo heel lang en ze moedigen aan om mee te denken en te fantaseren. De luisterverhalen van Playmobil zijn ideaal om samen te luisteren en erover verder te praten. Natuurlijk kunnen kinderen er ook alleen of met leeftijdsgenootjes naar luisteren.

Elk verhaal duurt vijf minuten en heeft een open einde dat ingevuld kan worden door het grenzeloze verbeeldingsvermogen van de allerkleinste luisteraars.  De verhalen werken bovendien als een chatbot, wat betekent dat deze in dialoog verteld worden en tegelijk ook om interactie vragen van het kind en ouder. Niet alleen de kinderen zullen ervan smullen, je zal jezelf erop betrappen dat je stiekem begint mee te gniffelen” , lacht Leen Van Reeth, marketing manager Playmobil Northern Europe.

 

Playmobil Stories Interactieve Luisterverhalen

Playmobil Stories gratis beluisteren

De stories kan je wanneer je maar wilt gratis beluisteren! Dit kan via stories.playmobil.com.

Playmobil Stories Interactieve Luisterverhalen

Spelend leren

Kinderen leren enorm veel door dingen te doen, te spelen, te luisteren, … deze luisterverhalen van Playmobil zijn daar een aanvulling op.

Zeker voor jonge kinderen is het luisterspel dankbaar als taalbad omdat ze woorden en situaties leren benoemen”, licht pedagoge Freya Claes toe. “Het is dan ook belangrijk dat een niet al té kinderlijke taal gebruikt wordt. Moeilijke woorden mogen zeker als je ze maar uitlegt of kan koppelen aan een geluid of een prent.”
Daarnaast stimuleert het luisterspel ook de vindingrijkheid van kinderen door voor open eindes te kiezen. Aan de hand van vragen en opdrachten, kunnen kleine luisteraars de verhalen verder borduren. Claes: “Een open einde is dankbaar omdat je de kinderen dan de tools geeft om de hoofdrol op te nemen, terwijl ze in het dagelijkse leven vaker situaties ondergaan.

Comments are closed.