We zijn reeds oktober wat betekent dat het nieuwe jaar al stilletjes aan dichter begint te komen. Ok, ok, we hebben nog tijd. Zo hebben wij hier nog een verjaardag van de oudste dochter te vieren evenals van de jongste zoon. Ook komt er nog een leuke vakantie aan, een man met baard en cadeautjes en nog heel wat andere feesten en leuke dingen om naar uit te kijken. Maar, time flies when you’re having fun, nietwaar. Daarom ben ik kei trots op mezelf dat ik in tegenstelling tot vorig jaar nu al reeds de kalender 2018 gemaakt heb.

Wij zijn ooit met een dergelijke kalender begonnen doordat onze oudste zoon autisme heeft en echt nood heeft aan visualisatie en grip op dingen.

Jaarkalender 2018 Mama ABC Blog

Jaarkalender 2018

Deze is net zoals vorig jaar opnieuw te koop. Het is een heel handige kalender van het formaat A3. Je kan de kalender ophangen aan een prikbord, magneetbord, tegen de muur of ergens neerleggen of tegen laten leunen. De kalender is geplastificeerd wat ervoor zorgt dat hij waterbestendig en stevig is maar het leukste daaraan is dat je er op kan schrijven of tekenen met white board stiften. Bij een kalender worden er trouwens 3 stiften bijgeleverd. Nieuw dit jaar is het grote stickerblad! Dit jaar zit er een stickerblad bij met heel veel gekleurde stickers maar ook symbooltjes. Er zijn symbooltjes voorzien voor de feestdagen, seizoenen, verjaardagen, feestjes, reizen en nog veel meer. Je kan zelf kiezen wat je waar hangt!

Jaarkalender 2018 Mama ABC Blog

Wij letten erop dat de kalender niet te vol komt te hangen, bij ons hangen er de seizoenen, verjaardagen van ons gezin, de feestdagen en de reizen op. De schoolvakantie’s en andere verlofdagen voor de kinderen duiden wij aan met een gekleurde sticker.

Zo zien wij heel makkelijk en werkelijk in één oogopslag hoe lang het nog duurt tot aan de vakantie, de reis of de eerstvolgende jarige. Ook de kinderen zijn er heel vlug weg mee. Toen we voor het eerst een dergelijke kalender hadden moesten ze even wennen aan het denken en aflezen in kolommen maar eens ze dat doorhadden vinden ze er heel vlug op wat ze willen weten.

Jaarkalender 2018 Mama ABC Blog

Zo tellen ze ook af naar hun eigen verjaardag of bijvoorbeeld naar de Sint. Zelf hangen wij er ook nog op wanneer wij onze frituurolie moeten verversen, alles kan dus! Je maakt hem zo persoonlijk als je zelf wenst.

De jaarkalender 2018 kan je via mijn webshop kopen.

Nog meer lezen over het nut van deze kalender, lees even de tekst dat ik schreef vorig jaar.

Maandkalender 2018

De maandkalender is ook opnieuw beschikbaar voor komend jaar. De maandkalender is een gewone kalender van A4 formaat, deze kan je ophangen aan het speciale haakje. Ook deze kalender is voorzien van een stickerblad, de stickers zijn 1 cm op 1 cm groot net zoals bij de jaarkalender. Op deze kalender kan je dingen schrijven of tekenen, er is plaats genoeg per dag! De maandkalender heeft een eenvoudig uiterlijk zodat het rust geeft en past in de meeste livings. Er is geen onnodige afleiding.

Maandkalender 2018 Mama ABC

Maandkalender 2018 Mama ABC

De maandkalender 2018 kan je via mijn webshop kopen.

Veel liefs,
Sofie

There are 4 comments Reageer!

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.