Ben je vergeten wie Geertrui is? Lees het hier!

Ik ben aan het knallen

Altijd gevaarlijk om met een knallende titel te starten, maar ik waag het erop! Na mijn twee maanden van stagnatie (van de vier maanden dat ik bezig was ) is mijn lichaam in gang geschoten en wat voelt dit heerlijk! Ondertussen zie ik thuis op de weegschaal 74,7 kg staan en op de workshop sta ik nu op 75,4 kg! Woensdag was er 1 kilogram af. En nu komt de vraag: hoe heb ik dit gedaan? Wel, ik weet het eigenlijk niet zo goed… Op zich is er niet zoveel veranderd. Ik schrijf alles nog steeds mooi op, ik probeer nog steeds drie keer te sporten (alhoewel dit niet altijd lukt), ik eet 1 bord ’s avonds en probeer niet bij te scheppen, en ik blijf opletten wat ik in mijn mond stop en waarschijnlijk ben ik met dit laatste nog het meest bewust bezig. En ja ik snoep af en toe nog maar sta dit vooral toe op mijn “sportdagen”. Eén keer had ik een uitschuivertje. Ik kwam thuis van het werk en verging van de honger en stak toen een vanillewafel van Boni naar binnen. Man man man, dat was goed voor 11 punten en ik maakte de fout om dit vooraf niet op te zoeken en erger nog: ’s avonds in de zetel at ik er nog één. Die twee zondes waren dus goed voor mijn dagtotaal aan punten! Dat doen we dus niet meer! Ik probeer nu echt alles terug op voorhand op te zoeken!

Verschil tussen honger en goesting

Op de cursus afgelopen woensdag ging het over het verschil tussen honger en goesting. Ikzelf heb het soms wel moeilijk met dit onderscheid. De coach zelf gaf aan dat zij, als ze honger heeft, grijpt naar gezonde dingen… Dat is bij mij niet altijd het geval, ik probeer vooral honger te vermijden. Ik eet vaak kleine dingen tussendoor: een stuk fruit, yoghurt, kerstomaten, noten… en verder proberen we op vaste tijdstippen te eten. Je lichaam stelt zich in op die momenten.

De week ervoor ging het over bewegen… Gisteren postte ik in onze facebookgroep iets van het zwembad van Mortsel, daar gaan binnenkort proefgroepslessen door. En ik ga samen met iemand van de cursus een proeflesje volgen. Hoe leuk is dat?

Een weekje weg

De krokusvakantie staat voor de deur. Met mijn gezinnetje trek ik een week naar Landal. Ik hoop oprecht dat ik niet zal bijkomen, want ik wil nu echt onder die 75 kg blijven! Ik ruik de eindstreep al bijna (72 kg). Ervaring leert me dat we vakanties wel veel bewegen maar ook elke ochtend broodjes en koffiekoeken eten… wel, ik ga me beperken tot 1 broodje per maaltijd en ik moet toegeven dat die koffiekoek totaal niet meer hoeft, echte zoete dingen vind ik vaak te zoet. We zullen zien of het lukt om niet bij te komen, maar ik ga vooral genieten van de tijd samen met mijn gezin!

Lees ook:

Body Positive – Omdat elk lichaam en elk mens liefde verdient
Gezonder leven met WW

There are no comments

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.