Europa-Park Pretpark Sofie Lambrecht

Europa-Park Pretpark Sofie Lambrecht

Europa-Park Pretpark Sofie Lambrecht

Europa-Park Pretpark Sofie Lambrecht

Europa-Park Pretpark Sofie Lambrecht

Europa-Park Pretpark Sofie Lambrecht

Europa-Park Pretpark Sofie Lambrecht

Europa-Park Pretpark Sofie Lambrecht

Voorbereidingen

De dag voor vertrek hebben we alles klaargemaakt. We zijn dan wel met zeven die op vakantie vertrokken maar met slechts twee nachten en drie dagen zag ik dat wel goed komen. Het ging dan ook best vlotjes. Uiteindelijk zat de koffer toch weer goed vol, dat zal je altijd zien. We namen één grote koffer mee, een rugzak en enkele grote winkeltassen. De bolderkar moest natuurlijk ook mee en heel wat jassen erbovenop.

De heenreis

We maakten om 5u45 de kindjes wakker. Ze gingen rechtstreeks in hun pyjama in de auto en sliepen verder onder hun eigen dekbed. De heenrit verliep niet zo vlotjes, we zijn drie keer gestopt. We vertrokken uiteindelijk om 6u15 en kwam pas aan om 14u15. De rit is zonder stoppen zo’n 5u30 vanaf ons huis. Een lange rit vind ik persoonlijk voor slechts drie dagen en twee nachten weg te zijn. Lang, maar wel te doen!

Europa-Park ligt in Duitsland in het Zwarte Woud en slechts op vijf kilometer van de Elzas.

Europa-Park Pretpark Sofie Lambrecht

Aankomst

Wat waren we blij toen we vanuit de auto een rollercoaster zagen! Wij moesten ons aanmelden bij de receptie van het Camp Resort, na een paar minuutjes zoeken waren we vlot aangemeld en trokken we richting onze blokhut. We konden niet met onze auto tot onze eigen voordeur rijden, maar dat gaf niet. De afstand was goed te doen en we hadden toch niet zoveel bagage bij. Daarbij bleek de bolderkar ook extra handig.

Een blokhut is één ruimte waarin stapelbedden staan. We sliepen dus allemaal in één ruimte, we hadden zes stapelbedden en er stond een extra bed voor onze jongste. Ik was best wel wat bang voor wat de nacht zou brengen. De blokhut is niet zo groot, maar wel voldoende voor alle bagage en nog comfortabel er in rond te lopen. Ook stonden er kasten mét slot (zwemkastjes systeem met armband) wat wel fijn was om onze laptop in te bewaren. De deur van de blokhut kon natuurlijk ook op slot.

Naast onze blokhut was de sanitair blok, lekker handig dus. Daar konden we naar het toilet gaan en de tandjes poetsen. Een beetje verder hadden we ook een blok waar we konden douchen. Op Camp Resort kan je ook zelf camperen met tent of caravan, er staan huifkarren en tipi’s. Allemaal heel leuk kom te zien. Het geeft echt zo’n fijne sfeer! In Camp Resort is er ook een grote vijver, heel mooi maar kleine kindjes kunnen er wel invallen. Dus echt los lopen mochten de kleinsten niet van ons.

Vlug waren we geïnstalleerd in onze blokhut en trokken we richting het pretpark.

Europa-Park Pretpark Sofie Lambrecht

Het praatje over Europa-Park

Ons verblijf was een persreis dus hoorde er een praatje bij over Europa-Park. Dat ging door in een van de hotels dat Europa-Park rijk is: Hotel Santa Isabel. Ondertussen speelden mijn man en kinderen in het pretpark op een van de vele waterspeeltuinen. Dit was de Avonturen-Speelplaats.

Familiebedrijf met waarden

Het was heel fijn om kennis te maken met mede bloggers en influencers. Het praatje zelf was ook heel erg aangenaam. Weten welke mensen en visie achter een bedrijf zit vind ik altijd immens boeiend en leerrijk. Europa-Park is een rasecht familiebedrijf. Europa-Park is heel klein begonnen als een soort kinderboerderij en telkens kwamen er uitbreidingen bij. De familie Mack blijft trouw aan zichzelf en bouwt voort aan eerlijkheid en duurzaamheid. Daarbij zijn ze ook nog business mensen en die mix zorgt ervoor dat Europa-Park blijft groeien en bloeien. Ze hebben nog maar wilde plannen en staan niet stil. Zo hebben ze een achtbaan ontwikkelt met VR-brillen, je kan kiezen uit vijf verschillende filmpjes. We hebben deze helaas niet kunnen beleven (staat wel nog op mijn bucket list!).

Waterpark Rulantica

Eén van de grotere uitbreidingen is het nieuwe waterpretpark dat naast Europa-Park komt te liggen. Ze zijn er volop aan bezig en willen begin 2019 het hotel openen en eind 2019 de eerste fase van het waterpark. Het waterpark zal 450 000 m² groot zijn vol met spetterende verrassingen.

Het indoor gedeelte is maar liefst 32 600 m² groot en zal bestaan uit acht thema gebieden. Zowel voor de allerkleinsten als voor de getrainde waterratten.

Ik kan niet meer wachten!! Kom maar op met de zeventien glijbanen, het grootste golfslagbad, de Mystery River en de Wild River.

Diner bij de Silver Lake Saloon

Na het praatje voegde ik mij enthousiast bij mijn gezin. Veel tijd hadden we niet meer want om 19u werden we verwacht bij de Silver Lake Saloon in het Camp Resort. Daar wachtte ons een heerlijk diner. Maar echt, zo’n lekkere ribbetjes had ik nog nooit gegeten. Iedereen kreeg een grote schaal op tafel, een soort tafel-buffet waar je jezelf kon van bedienen. Wij hebben best wel lastige etertjes en daarbij eten ze dan nog eens verschillende dingen graag. Gelukkig lag er voor iedereen wel iets lekkers bij! Er stond ook een grote ton vol met pinda nootjes naar vrije bediening. Dat was ook echt een smakelijke hit bij onze kinderen.

Tijdens het eten kregen we verschillende leuke shows te zien van echte cowboys. We zongen mee en applaudisseren enthousiast! Het diner werd afgesloten met werkelijk een verbluffend lekker dessertje. Helemaal uitgeteld trokken we richting onze blokhut. Gauw lag iedereen in dromenland.

Europa-Park Pretpark Sofie Lambrecht

Slapen in de blokhut

De eerste nacht in de cottage verliep beter dan gevreesd. Oef! De kinderen waren heel vlug vertrokken, zelf had ik het wat lastiger om in slaap te geraken. De buren (vrolijke Nederlanders) waren nogal aan het praten. Je hoort echt alles. Ik lag toen ook bovenaan in het stapelbed en had het best warm. Uiteindelijk ben ik wel in slaap geraakt en kreeg ik de baby bij me. Nouja, het leven van een mama zeker?! Al bij al kan ik niet te erg klagen, het was op zich heel erg gezellig om zo samen te slapen met het hele gezin.

De tweede nacht heb ik beneden geslapen en dat ging veel beter. Het was minder warm en de buren waren stil.

Europa-Park Pretpark Sofie Lambrecht

Ontbijten bij de Silver Lake Saloon

Rise and Shine! Na een kattenwasje en tandjes poetsen in de toilet ruimte trokken we richting de Silver Lake Saloon. Er was een heel uitgebreid ontbijtbuffet, voor elk wat wils. Ook aan de mensen met intoleranties werd er gedacht. Zo was er lactosevrije melk en verschillende soorten cornflakes zonder gluten. Echt tof dat ze daaraan denken!

Het buffet bestond uit fruit, groenten, kaas, confituur, choco, verschillende soorten boterhammen en pistolets, croissants, eitjes met en zonder spek, bonen in tomatensaus en worstjes, wentelteefjes, yoghurt, …  Qua drank is er appelsap, sinaasappelsap, water, koffie of thee. Iedereen kan er zijn gading vinden. De Saloon is uiterst gezellig om te zitten met het gezin, allemaal samen aan grote tafel met banken. Fijn sfeertje.

Extra leuk dat tijdens beide ochtenden aan het ontbijt, Ed de mascotte van Europa-Park even kwam knuffelen met de kindjes. Ik kreeg zelfs een kushandje!

De attracties en landen

We hebben geen route gepland, wat mij soms wel euh gek kreeg (in mijn binnenste). We hadden de mentaliteit om gewoon rustig doorheen het park te wandelen, op attracties zitten die we leuk vinden, speeltuintjes, … gewoon op het gemak. Geen haast om absoluut dit en dat nog te zien en te doen. Nee, alles rustig en gezellig houden. Het heeft gewerkt. We hebben heel veel leuke dingen gedaan en gezien en de kindjes vonden het echt heel erg fijn! Daarvoor deden we het natuurlijk. Dit heeft wel als resultaat dat ik wel nog een bucket list heb haha. Maar dat is ok.

Eén van de eerste attracties dat we deden was de Volo Da Vinci, in mijn ogen is dat ook één van de attracties met de mooiste karretjes. We vlogen in vliegmachines! Het wachten was ook bijzonder leuk met de uitvindingen van Leonardo da Vinci die we konden bekijken en uittesten. De twee jarige mocht niet meerijden én er moest een begeleider zijn voor zowel onze vier jarige als vijf jarige. Dit zorgde ervoor dat we de rit twee keer gedaan hebben, als ouder hebben we afgewisseld. Onze twee oudsten deden de rit gewoon twee keer. Daarvoor hoefden we niet extra lang te wachten, dit konden we gewoon doen vooraan de rij. Heel erg handig!

Verder vaarden we mee met de Elfenvaart (het voltallig gezin, altijd leuk), gingen ik met de jongste zoon in de Tiroler boomstammen en in Sheep Rock, testte de oudste zoon en mijn man Tower Tow uit terwijl de jongere de paddle tour aan het doen waren.

Europa-Park Pretpark Sofie Lambrecht

 Animatie doorheen het park

Doorheen het park is er heel veel animatie te bekijken. Zo lopen er ontzettend veel steltlopers, fietst er een clown, er rijden paarden met koets, … Heel fijn en draagt bij aan het gezellige sfeertje dat Europa-Park rijk is.

Animatie tijdens het wachten

Ook in de wachtrijen bij de attracties zijn er vaak dingen te doen. Zo zijn er bij Da Vinci uitvindingen dat je met een druk op de knop in actie kan zien. In de wachtrij voor de wilde waterrivier met de ronde bootjes kan je een drankje of snoepje kopen. Bij het Voletarium is er ook vanalles te zien. Kortom, ook het wachten maken ze zo leuk mogelijk.

Ierland – Kinderwereld

In Ierland zijn we heel lang geweest. Daar waren alle attracties op kindermaat met onder andere botsauto’s, een achtbaan en super leuke glijbanen. Ja, ook ik heb de glijbanen uitgetest haha! Heerlijk toch! Onze vier jarige zoon vond de achtbaan geweldig leuk (bekijk zeker mijn Stories op Instagram bij het mapje Travel). Daar is de Paddle Tour, de Tower Tow, Little Lamb’s Land, het Limerick Castle en nog veel meer.

Er is ook nog een heuse indoorspeeltuin waar wij niet binnen geweest zijn (Hoezo, wij willen nog eens terug? Zowel met als zonder kinderen haha.).

Europa-Park Pretpark Sofie Lambrecht

Heel veel shows

Er is een parade en een aanbod van verschillende shows. Als je besluit om een tweede bezoekje te brengen aan Europa-Park kan je ook rekenen op minstens één totaal nieuwe shows. Wij zagen de show van Beertje Paddington op ijs. Geweldig mooi! De kindjes vonden het heel fijn maar ook voor volwassenen was de show een streling voor het oog. Prachtige kunstenaars op het ijs.

Dineren in Hotel Colosseo

De laatste avond mochten we dineren in Hotel Colosseo, we reden ernaartoe met de EP-Express speciaal voor hotelgasten. En amai wat is het Colosseo mooi! Het is een enorm groot hotel, en op nieuw volledig in thema en tot in de puntjes afgewerkt. Het diner buffet was heerlijk met enorm veel keuze, net als de desserts. Dineren in zo’n “chique” hotel doen wij niet vaak met alle vijf de kindjes, maar daar was dat geen probleem. Er was namelijk een enorme speelhoek! Met een klein hoekje voor kleine kindjes die rustig met de blokjes wilden spelen en een gigantisch parcours voor de wat grotere kinderen. Zo konden wij heerlijk dineren en wat praten!

De laatste dag Europa-Park

Na opnieuw een heerlijk ontbijt in de Silver Lake Saloon maakten we eerst onze blokhut leeg om dan opnieuw Europa-Park in te trekken! De oudsten begonnen bij het Voletarium en we gingen door naar de theekopjes en ander leuks! We pikten een fijne show mee en zochten leuke souvenirtjes uit. We snoepten van heerlijk Italiaans eten en sloten af met een ijsje vol snoepjes. Dit en nog veel, de drie dagen Europa-Park zaten bomvol met super leuke dingen!

Bekijk de video

Beleef het werkelijk met ons mee, bekijk onze video:

Conclusie

Het park is leuk voor zowel jong als oud. Er zijn attracties waar je met het volledige gezin op kan, en als dat niet zo is kan je makkelijk afwisselen. De toegangstickets zijn iets duurder dan de gekende andere pretparken maar je krijgt werkelijk waar voor je geld aan entertainment en het is er enorm proper. Ook is het eten minder duur als in die andere pretparken, wat zich nogal vlug opheft. Europa-Park staat bomvol leuke attracties, winkels en werkelijk lekker eten. Wist je trouwens dat er een sterrenrestaurant aanwezig is? Je moet wel maanden op voorhand reserveren.

Het verblijf is er heel erg prettig, de mensen zijn vriendelijk en bereid om te helpen. Het eten is er verzorgd en gaat verder dan de frietjes met hamburger. Zo eet je lekkere pasta’s in Italië, elk land in Europa-Park heeft restaurants met typische gerechten voor het land.

Wij willen zeker terug gaan, zowel met als zonder onze kinderen. Eerst en vooral eens gewoon zonder, zodat we van alle grote-attracties kunnen genieten! Er staat namelijk veel op mijn bucket list.

Europa-Park, u was geweldig! Dank je wel!

There are 2 comments

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.