Ben je vergeten wie Geertrui is? Lees het hier!

Het was even stil maar hier ben ik dan weer. Met mijn gewicht gaat het nog steeds de goede kant uit, ondertussen geeft de weegschaal 73,8 kg aan. Nog een tweetal kilogram en we komen in een nieuwe fase, nl die van stabilisatie. Maar daar durf ik nu nog niet aan te denken. Die twee laatste kilo’s zullen niet de gemakkelijkste zijn.

Realiteitscheck

Op de cursus hadden we het vorige keer over de realiteitscheck. Kijk naar wat je al bereikt hebt en je zult resultaten zien… positief denken ipv negatief. Maar dat is niet zo eenvoudig. Als ik in de spiegel kijk, dan zie ik mijn billen en kont nog steeds. En die buik die er nog is. Nochtans krijg ik veel complimenten. Je zelfbeeld veranderen vraagt meer tijd dan je denkt, of toch in mijn geval. Ik moet hier echt anders over gaan denken. Wat me wel raakte, is dat mijn man vandaag heel oprecht zei: kijk naar wat je bereikt hebt, je mag fier zijn op jezelf, zo goed heb je het nog niet vaak volgehouden. Dat flatteerde me wel.
Wat me wel opvalt, is dat kleding, ook bij mezelf, ontzettend veel doet. In de week had ik een zwarte broek aan met een zwart T-shirt. Vandaag koos ik voor een kleurrijk jurkje dat ik vorig jaar te nipt kocht. Dit past nu goed maar toch vond ik me er dikker uitzien dan in mijn broek van daarvoor. Collega’s en vrienden ontkennen dit. Maar het zelfbeeld moet dus nog wat bijbenen.

Voor de komende week ga ik in de app van WW duiken om lekkere gerechten te vinden. Maar hierover later meer!

Lees ook:

Body Positive – Omdat elk lichaam en elk mens liefde verdient
Gezonder leven met WW

There are no comments

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.