Ben je vergeten wie Geertrui is? Lees het hier!

Turbulente weken

Het waren twee turbulente, woelige weken… mijn gewicht schoot, jammer genoeg, de hoogte in! Ik zag terug 77 kg op de weegschaal, poedelnaakt en niks in de maag… wat een ontgoocheling was dat! Ik had er geen verklaring voor. Ik had niet overdreven veel gegeten en geen massa suiker of wat dan ook maar er was wel meer dan een kilogram bij. Ik geraakte maar matig vooruit en voelde me moe en ellendig. Anderhalve week had ik een joekel van een koortblaas maar verder had ik geen uitgesproken klachten.

Aha, ik ben ziek

Vorige week woensdag speelde ik val: ik ging bewust niet naar de cursus omdat ik de plus die ik zou hebben, niet aankon op dat moment, ik was te ontgoocheld in mezelf.
Maar donderdagavond werd me duidelijk waarom alles zo slecht ging, ik werd ziek. Ik had snot over heel mijn kop, en hoofdpijn. Ik heb bijna vijf dagen zetelrust gehouden. Natuurlijk lukt dit geen volledige dagen, want er kwam bv het verjaardagsfeest van mijn zoon bij, maar toch: de momenten dat ik kon, lag ik op de zetel! Nu sukkel ik nog een beetje, heb nog last van hoest en keelpijn maar ben wel terug aan het werk en mijn hamsterend lichaam heeft de extra kilo’s gelost. Deze ochtend stond er 75.5 kg op de weegschaal. Eten deed ik de afgelopen dagen zeer matig.

Bewegen en sporten

Morgen is het terug cursus. Vorige week meldde ik me af via onze facebookgroep en kreeg een aantal lieve reacties, wat goed doet uiteraard. Ik zie er naar uit om de mensen terug te zien. De cursus gaat over beweging en sporten… wat ik wel als kritiek heb, is dat we dit thema vlak voor kerst ook al behandelde. Waarschijnlijk met de nieuwe wind die er waait over WW-Freestyle wordt dit terug in het pakket geblazen maar ergens wel jammer dat het hier weer over zal gaan, er zijn volgens mij nog heel veel thema’s om te verkennen. Maar op de facebookgroep zette wel iemand dat ze overweegt om mee te doen met de 10 miles (ik denk wel niet de volle 16 km maar eerder een kleinere loop). Dat is wel leuk natuurlijk, want het zou fijn zijn om samen aan een event te kunnen deelnemen… ik reageerde dan ook enthousiast op haar. Op zich ben ik niet voor grote events, liever kleinere dingen maar ik ben wel zeker voor SAMEN sporten/bewegen!

Voilà volgende keer meer!

Lees ook:

Body Positive – Omdat elk lichaam en elk mens liefde verdient
Gezonder leven met WW

There are no comments

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.