Disneynature's Blue Sofie Lambrecht Mama Blog

Disneynature's Blue Sofie Lambrecht Mama Blog
Disneynature's Blue Sofie Lambrecht Mama Blog

Disneynature's Blue Sofie Lambrecht Mama Blog

Disneynature's Blue Sofie Lambrecht Mama Blog

Ik kreeg vorige week de kans om Disneynature’s Blue te gaan bekijken. Wat ik van de film vind kan je hier horen (begint meteen op het goede stukje):

Disneynature’s Blue

Disneynature’s Blue werd geschreven en geregisseerd door Keith Scholey, mede-geregisseerd door Alastair Fothergrill, geproduceerd door Keith Scholey, Alastair Fothergill en Roy Conli. Verteld door Charlotte Leysen en de muziek is gecomponeerd door Steve Price.

[beautifulquote align=”full” cite=””]“Ik voelde me als een vis in het water tijdens de opnames van Disneynature’s Blue & kijk ernaar uit om samen met de kinderen op avontuur te gaan en een duik te nemen in de onbekende, ongelofelijk mooie onderwaterwereld. – Charlotte Leysen”[/beautifulquote]

BLUE’, de nieuwste film van Disneynature dompelt je onder in het hart van de oceaan. Laat je verrassen door deze mysterieuze en verrassende onderwaterwereld. Duik mee in een universum dat onze wildste dromen overtreft met de meest wonderlijke kleuren, vormen en geluiden. De oceaan is uniek, enkel de mens maakt er een meervoud van. Onze wereldbol dankt zijn kleur en zijn bijnaam ‘de blauwe planeet’ aan het enorme wateroppervlak dat meer dan 70% van de aarde bedekt. In dat weelderig en kwetsbaar universum gidsen de dolfijnen ons doorheen de geschiedenis van de oceaan, die zowel ons verleden als onze toekomst bepaalt. Een universeel verhaal waar ieder van ons zich in kan herkennen.

Ontdek een wereld vol verrassingen waaraan elke bewoner zijn steentje bijdraagt om het evenwicht in stand te houden. Een plek waar vrienden en vijanden elkaar nodig hebben om te overleven!

Duur en leeftijden

De film duurt 1u18 min wat dus afhankelijk van de leeftijd, de concentratie en de interesse van het kind afhangt. Zoals ik vertel in mijn video zou ik deze film niet in de cinema bekijken met mijn actieve vier jarige die niet stil kan zitten. Eventueel wel met mijn zesjarige die enorm geïnteresseerd is in visjes. Disneynature heeft hem ontwikkeld met het oog op alle kinderen en volwassenen. Je kan als ouder wel wat zelf inschatten of het goed is om met bepaalde kinderen naar de cinema te gaan of te wachten op de dvd.

Disneynature speelt in de Belgische bioscopen vanaf 2 mei 2018.

Onderwaterdocumentaire

Disneynature’s Blue is een onderwaterdocumentaire. Het verhaal gaat over een jonge dolfijn Blue en hij neemt de kijker mee naar de meest adembenemende plaatsen in de oceaan. Hij ontmoet er andere dieren en we leren hoe ze allemaal met elkaar verbonden zijn. We krijgen de pracht en praal van de oceaan te zien en horen hoe belangrijk die is voor het leven op aarde.

De film is vrij rustig met hier en daar een heel erg spannende scène.

Waarom kinderen en volwassenen deze film moeten zien

Ik vind het best belangrijk dat kinderen deze film zien omdat ze zo een reëel beeld krijgen wat er zich afspeelt in de oceaan. Er zijn best wel wat goede en leuke animatiefilms over het leven in de oceaan maar er is toch nog altijd een groot verschil met echte beelden van de echte dieren. De film draagt bij aan de ontwikkeling en de kennis van de kinderen. Ook als volwassene heb ik nog veel bijgeleerd en genoten van de prachtige beelden.

Ik hoop ook dat de film een aanleiding kan zijn naar de mens toe om bewuster om te springen met afval, want deze prachtige oceaan willen we toch niet kwijt?!

Trailer Disneynature’s Blue

Ontdek Disneynature’s Blue tijdens de Brusselse Week van de Natuur

Van 21 april tot 1 mei 2018 geeft vzw Brussel Natuur het Brusselse publiek de kans om de schoonheid en kwetsbaarheid van de natuur te ontdekken op het witte doek van de Cinema Aventure en deze te observeren in de vele groene zones in Brussel.

Ontdek Disneynature‘s BLUE tijdens de Brusselse Week van de Natuur op het witte doek van de Cinema Aventure, op zondag 29 april om 15u (Franse versie) en om 17u (Nederlandse versie). Meer informatie over de Brusselse Week van de Natuur vind je hier.

There are no comments

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.