Ik ben een heuse Disney fan, van toen ik nog een klein Sofietje was tot nu mama van vijf kinderen. Zo gingen we een half jaar terug naar Disneyland om ons tien jarig huwelijk te vieren (ik moet daar nog altijd over bloggen, shame on me) en draag ik sindsdien heel vaak mijn Mickey Mouse Swarovski oorringen. Ik doe heel hard mijn best om de liefde voor Disney over te dragen naar mijn kinderen. We kijken vaak Disney films en mijn oudste dochter kijkt heel graag naar YouTube filmpjes waar ze Disney liedjes zingen. Goed bezig dus!

Toen ik hoorde dat er een nieuwe Disney Pixar film in de cinema zou spelen moest en zou ik kijken. Dat deden we dan ook, we trokken richting Kinepolis Kortrijk samen met onze twee oudste kinderen. We kochten er heerlijke zoete popcorn een een verfrissend drankje en waren er helemaal klaar voor. Voor dat Disney Pixar Coco begon konden we genieten van een kortfilm over Olaf van Elsa en Anna. Yes, geen slecht begin!

Olaf’s Frozen Adventure

Olaf is een sneeuwpop tot leven geroepen door Elsa en is ongelofelijk likeable. Hij is grappig, lief en zo heerlijk zichzelf. Hij kreeg al een eerste kortfilm en omdat hij gewoon super is kreeg hij nog een tweede: Olaf’s Frozen Adventure.

Anna en Elsa ontdekken dat ze geen eigen kersttraditie hebben en daarom gaat Olaf op zoek naar tradities om hen te helpen. Hij verzamelt tientallen geweldige tradities. Olaf raakt helemaal in de problemen en Anna en Elsa gaan hem opsporen … Om te weten hoe en wat allemaal moet je hem gaan bekijken in de cinema! Hij speelt enkel als kortfilm voor de film Coco, dus nog een extra stimulans om nu meteen naar de cinema te lopen. Of op zen minst ticketjes te boeken. Want, Olaf’s Frozen Adventure is heel erg mooi en ontroerend, Disney-film Coco alleen is het ook maar dan waard!

Disney Pixar Coco

De Disney-film Coco gaat over een drang naar muziek en familie. Coco is een heerlijk meeslepende film waar ik maar niet genoeg van kreeg. De film gaat over de dood, over doodgaan en verder leven na de dood, over vergeten worden door de nog levenden. Het is een zwaar thema maar Disney  heeft dat schitterend gebracht. Het brengt een wereld tot leven waar je zelf in wilt geloven. Maar bovenal laten ze je verder nadenken over de dood, over passie’s en over familie.

Disney Pixar Coco

Coco gaat over een Mexicaanse jongen Miguel. Zijn passie is muziek maken, maar dat mag hij niet doen door zijn familie. Zijn over-over-over-grootvader was muzikant en liet zijn vrouw in de steek om zijn passie te volgen. Maar, is dat wel zo? Nou, het zorgt er alleszins wel voor dat Miguel geen muziek mag maken. Toch kan hij het niet laten en door zijn liefde voor muziek geraakt Miguel verstrikt in de dodenwereld. Daar ontmoet hij zijn overleden voorouders en ook zijn beroemde grootvader die muzikant is. In het dodenland is het een groot feest, daar leven ze gewoon verder … behalve als ze vergeten worden door de nabestaanden. – Het kan zeker een opening zijn om na de film verder te praten met je kinderen over dit thema. Wat geloof jij wat er gebeurt na de dood en waarom?!

Dia de Muertos

Op de Mexicaanse feestdag, Dia de Muertos, herdenken ze de doden en als hun foto op een altaar prijkt kunnen ze die dag oversteken en hun nabestaanden ontmoeten. Wauw, dat is toch heerlijk! Ze zijn heel erg bang dat ze vergeten worden, dan kunnen ze niet oversteken maar als echt niemand meer aan hen denkt verdwijnen ze voorgoed. Dan sterven ze nogmaals, voor altijd. Met het gegeven van “vergeten” ben ik sinds de dood van mijn papa heel erg bezig … een van de ergste dingen is dat mijn kinderen toen veel te jong waren om opa blijven te herinneren.

Oh, en wie Coco is? Wel, Coco speelt een heel belangrijke rol in deze film … dat zal je ontdekken als je hem bekijkt.

Moeilijke thema’s

De Disney-film Coco behandelt heel moeilijke en zware thema’s, de dood, mensen vergeten en het leven na de dood. Maar, omwille van de heel mooi uitgewerkte, mooie, vrolijke en grappige karakters net zoals de vormgeving, look en feel van de dodenwereld valt dat allemaal heel goed te verteren. Toch zitten er zware, triestige momenten in. Zeker als je zelf mensen heel erg mist die dood zijn. Ik moest meermaals een traantje wegpinken, ook mijn oudste zoon begon te wenen.

Ik zou de film zo opnieuw willen zien. Er zit zoveel in de film dat ik de indruk heb dat ik nog veel gemist heb van de prachtige werelden en personage’s. Deze Disney Pixar film is voor mij echt een schot in de roos en zodra het kan ga ik hem thuis opnieuw bekijken.

Disney Pixar Coco

De stemmen achter de Vlaamse film

Met ‘COCO’ brengt Disney•Pixar dit najaar een origineel en feestelijk verhaal in de Belgische bioscopen. Coco neemt jong en oud mee op een kleurrijk avontuur vol muzikale en hartverwarmende momenten. Ook voor de Vlaamse versie wist Disney•Pixar een pak bekende Vlamingen te strikken die naast acteren ook zingen in de film. Wie horen we vanaf 29 november in deze must-see animatiefilm voor jong en oud?

De stemmen

Hector is de charmante bedrieger waar Gene Thomas zijn stem aan uitleende. Deze grappige boef leren we kennen in de Dodenwereld waar hij de hulp nodig heeft van Miguel om zo terug het Land van de Levenden te kunnen bezoeken.

Disney Pixar Coco

Abobaker Rahman wordt de Vlaamse stem van Miguel, een 12-jarige jongen die ervan droomt om muzikant te worden net zoals Ernesto de la Cruz. Maar in zijn familie heerst om een mysterieuze reden een generatie-oude ban op muziek.. Abu nam dit jaar deel aan The Voice Kids 2017.

Andere bekende stemmen zijn deze van Wim van den Driessche als Ernesto de la Cruz, mama Imelda wordt vertolkt door Goele De Raedt en de stem van liefdevolle doch strenge grootmoeder Abuelita is deze van An Nelissen. Ook van de partij zijn Sven De Ridder, Nordin De Moor, Ivan Pecnik, Wim Peeters, Peter van Gucht, Joost Claes, Hilde Norga, Wanda Joosten, Maja Van Honsté, Lucas Dietens, Charlotte Campion, Cathy Petit, Liesbeth De Wolf, Ludo Hellinx, Ann Van den Broeck, Marc Peeters, Michiel De Meyer, Nora Gharib, Katarina Pohlodkova, Deborah De Ridder, Ianthe Tavernier, Kobe Van Herwegen, Hymke de Vries en Lux Parser. De regie vertrouwden we opnieuw toe aan Frank Hoelen.

Nou, ik zeg: gaan kijken! Hij is echt cinema-waardig.

Laat zeker weten wat je ervan vond!

Veel liefs,
Sofie

There are no comments

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.