Mijn zoon wou staartjes deze ochtend. Ik maakte een super schattig staartje, bovenop zijn hoofd, recht omhoog. Hij wou 2 staartjes, dus ik maakte er 2 bovenop zijn hoofd. Het deed me wat denken aan shrek maar dan schattig. Dat is niets nieuws dat hij staartjes wil. Waarom mijn zus wel (en mama soms ook) en hij niet? Als hij dat mooi vind, dan mag dat. Want jongens mogen ook staartjes hebben, zegt mijn zoon. Het is maar dat je het weet.

We moesten vertrekken naar school. Mijn zoon wou zijn olifant mee (zoals altijd) en ook de brandweerwagen én een papieren bloem om aan Greetje te geven. De papieren bloem is afkomstig van een kunstwerkje dat de dochter gemaakt had op onze reis, het blaadje vol met bloemetjes ligt ondertussen heel de living door. Wees gerust, mijn dochter was ermee begonnen met bloemetjes los te maken en aan mij te geven.

Op school aangekomen en toen het tijd was eerst mijn dochter bij haar klasje gelaten en dan mee met mijn zoon naar zijn klas. Zoals altijd. Maar deze keer met 2 staartjes. De eerste keer met 2 staartjes bij Greetje. En daar zag een meisje van zijn klas het al. Een oudste kleutertje is ze.

Mijn zoon zit nu in een graadklasje. De helft van zijn klas van vorig jaar en de helft van de (nu) 3de kleutertjes. Zo zijn er dus 2 klasjes. Het oudste kleuter meisje zag het dus en vond het best wel grappig “Hé , jij hebt 2 staartjes!”. Mijn zoon negeert. Ik blijf, zoals altijd, wachten tot alle klasvriendjes samen met Greetje naar binnen gaan. Ik zie hem het gangetje ingaan. Zijn staartjes trekken ook blijkbaar de aandacht van 2 andere oudste kleutertjes. Ik blijf nieuwsgierig staan kijken hoe mijn zoon zal reageren. Hij reageert heel typisch voor hem, deinst wat achteruit en ik zie aan zijn gezichtje dat hij totaal niet snapt waarom ze daar over praten of dingen over vragen. Hij laat de staartjes zitten. Gelukkig vinden die kindjes het enkel gewoon raar en wat grappig en lachen ze hem helemaal niet uit. En mijn zoon wil gewoon met rust gelaten worden en de klas binnengaan, met zijn staartjes. Wat ook vlug gebeurt. Ik zie hem door het raam de klas binnengaan en heel lief het bloemetje aan Greet geven. Het is toch een schatje. Met 2 staartjes.

There are no comments

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.