Deze ochtend waren we een 15 tal minuutjes te vroeg en hij ging direct fietsen op de speelplaats. Wij keken mee vanaf de zijlijn, ik wou toch wachten tot hij in de klas was om door te gaan. Toen het tijd was en alle kindjes van zijn klas verzamelden rond Griet kwam hij wel meer bij ons staan en had niet zoveel zin om te stoppen met fietsen. Een beetje twijfel, hij wou mee terug met mama en papa. Tot we hem op een fietsje dat wel binnen mag de klas konden laten binnenrijden. Dan was het goed. En weg was hij.

Om 12 u stonden we hem op te wachten en hij keek even naar ons en ging doodleuk mee met de kindjes om nog wat te spelen. Dan is manlief maar de brooddoos uit de bakfiets gaan halen en heeft hij mee aan tafel (buiten) wat gegeten en dan ging hij wel weer gaan spelen terwijl de rest wel aan de tafel bleef eten. Onze speelvogel die absoluut niet lang kan zitten.

Dan hadden we maar terug netjes afscheid genomen, hij wou blijven. De dochter en de baby terug in de bakfiets maar ik wou toch zekerheid en zo is manlief nog eens gaan kijken, stiekem hoor zodat hij het niet zou zien. Maar het was precies toch niet goed, hem dan toch mee naar huis genomen. Maar volgens ons komt het dus – wat ook logisch is – doordat hij ons gezien heeft. En volgens ons is hij er dus wel klaar voor voor een volledige dag, of op zen minst eens proberen. Dan zien we wel wat hij erna zegt en wat hij doet. Spannend. En o zo vlug, veel te vlug eigenlijk.

Maar we proberen hem echt te volgen ….

There is one comment

Comments are closed.