En vandaag was het zover.

Gisteren nog drinkbeker, tasje, schoenen en dikke trui voorzien van naamkaartjes.
Gaan slapen met een vreemd gevoel in de buik.
Wakker worden, nog steeds met een vreemd gevoel.
Wassen en aankleden, kindjes zachtjes wakker maken, aankleden en in de bakfiets stoppen. Niet nodig om te ontbijten. Ouders en kindjes mogen ontbijten op school voor de start van het jaar.
Leuk fietstochtje ernaartoe, met nog steeds dat vreemde gevoel.
Aan de school aangekomen is het team van leerkrachten en de begeleider verkleed in werkkostuum en worden we door hen ontvangen. Ze staan in een rij en houden telkens een balk vast waar we onder door mogen lopen. Terwijl ze wat dansen. Symbolisch voor de nieuwe klas die gebouwd is en de poort die nog moet worden geïnstalleerd.

Mijn man en de dochter lopen erdoor. De zoon twijfelt. Na wat treuzelen vond hij toch de moed om erdoor te gaan, hand in hand met mama en Adam in de draagdoek.

Gezellige sfeer op het speelplein, lekkere ontbijtkoeken en drankjes. Onze zoon en dochter gaan spelen, eerst buiten maar dan vooral in de klas.

1u15 nadat we aangekomen zijn besluiten we om te vertrekken. Daag zeggen aan de zoon, zoentje aan papa en mama. En hij bleef spelen. Geen traantjes!

De dochter meekrijgen, beetje drama van haar kant, maar “nog groeie groeie” doen.
En ze bleef de rit naar huis maar herhalen, waar is haar broer nu toch?!

Binnen 15 min vertrekken we terug zodat we er zijn tegen 12u om hem op te halen. Ik ben benieuwd naar zijn verhalen.

Update: bij het ophalen zag je in zijn oogjes dat hij nogal dacht “wat is dat hier” en toen we vroegen of hij wou blijven om te eten knikte hij eerst ja maar toen we zeiden: of meegaan naar huis. En toen brak hij en begon hij te wenen. De lieverd. Hij is dus mee naar huis maar ik heb wel de indruk dat hij het leuk vond.

Benieuwd naar de start van morgen.

There are 5 comments Reageer!

Comments are closed.