Instagram Creativepreneur Mama ABC Sofie Lambrecht

Een van de grootste ergernissen van Instagram gebruikers wordt eindelijk aangepakt!

Instagram kondigde twee veranderingen aan op 22 maart 2018, gebaseerd op feedback van de gebruikers.

Een iets meer chronologische tijdlijn

In 2016 heeft Instagram de strucuur van de tijdlijn in de app aangepast. Sindsdien was de tijdlijn niet meer chronologisch gerangschikt maar via een algoritme. Vele gebruikers waren daar niet over te  spreken omdat ze heel veel misten van vrienden of de posts veel te laat zagen. Nu gaat Instagram dus het algoritme veranderen zodat er meer nieuwe posts bovenaan de tijdlijn verschijnen. Nu waren dat vaak oudere posts, ook vaak posts dat je al voorbij zag komen. Dat zal dus niet meer zo zijn, nu gaan het nieuwe posts zijn en zal je minder momenten missen.

Zelf refreshen ipv automatisch

Daarbij is Instagram een nieuwe knop aan het testen. Een knop waarbij gebruikers zelf kunnen beslissen wanneer hun feed gerefreshd mag worden. Zo heb je je tijdlijn volledig in controle, ook als je even doorklikt op een post van iemand. Als je teruggaat naar de feed kan je gewoon verder kijken ipv helemaal bovenaan opnieuw beginnen. Op die manier zal je minder posts missen van jou vrienden. Dus: klik je op de knop dan vlieg je opnieuw helemaal naar boven in je tijdlijn naar de allernieuwste post van de mensen die je volgt. Klik je niet op de knop kan je gewoon blijven verder kijken waar je was.

Hélemaal chronologisch zal de nieuwe tijdlijn toch niet zijn. Toch zal er verbetering zijn en zal het denk ik heel goed onthaald worden bij veel Instagram gebruikers.

There are 3 comments

Comments are closed.