Ben je vergeten wie Geertrui is? Lees het hier!

Ik bleef hangen bij Kerstmis

In mijn twee vorige blogs was al te lezen dat ik sinds Kerstmis blijf hangen… ik had me voorgenomen om tegen eind januari de 75 kg te zien maar dit zit er niet in. Integendeel: waar ik een maand bleef hangen op 76.5 kg, zie ik nu al een paar dagen 77 kg staan op de weegschaal. Zeer frustrerend… ja! MAAR ik weet dat ik het even wat liet hangen en teveel suikers at maar ik heb me echt herpakt. Ik let terug super hard op wat ik eet, ik ga het sporten ook terug wat opdrijven en niet onbelangrijk: ik drink terug bewust 2 liter water en thee per dag! Ik weet dat ik niet mag opgeven! Op de cursus gaven er ook wat mensen aan dat het afvallen moeilijker of niet meer gaat. Zou het toch ook een deel de koude zijn die het gezond eten wat moeilijker maakt en ons meer doet verlangen naar comfortfood?

Ik zocht naar antwoorden

Ik ging op zoek naar wat informatie over het waarom van het niet meer afvallen momenteel. Uiteraard zijn er 100 000 artikels voor handen maar ik nam toch een paar belangrijke dingen mee. WW Freestyle dwingt je om na te denken over wat je eet, omdat je het noteert! En ja die Penny wafel zijn 5 punten, en een Leo 9 punten en frieten zijn ongelooflijk veel punten. Ik weet gewoon waar ik in de fout ging maar op zondag na (waar we eindigen in de Mac Donals), ging het eten op zich vrij goed. Ik besef wel dat ik terug wat meer rauwe groenten moet eten omdat dit je metabolisme versnelt. In een artikel las ik dat je minder gaat verbranden als je bent afgevallen. Dus we gaan terug wat meer gaan fitnessen. Ik had me drie keer in de week voorgenomen dus dat gaan we ook gewoon weer doen! Of zou ik toch ook al wat spiermassa bijgewonnen hebben? Ik krijg nog steeds veel complimenten dat ik nog meer ben afgevallen. En ik vind ook dat mijn kleding, ondanks mijn stagnatie, nog vlotter vallen. Eigenlijk ben ik best tevreden over mijn lichaam zoals het nu is, moet ik eerlijk toegeven. Er mag nog wat extra af, maar het is echt goed in proportie. In een ander artikel las ik ook dat stress de stofwisseling kan vertragen… ik zie stress vaak als iets positiefs maar misschien kan het er ook wel mee te maken hebben momenteel waarom het gewichtsverlies even stopt, of zoek ik nu gewoon excuses?

Volhouden is de boodschap

Wat ik nu vooral voor ogen moet hebben, is dat ik het goed gedaan heb tot nu toe en me veel beter voel dan drie maanden geleden en een cijfer is maar een cijfer! En vaak hoor je ook de uitspraak: je kan 10 000 keer stoppen met iets, ongezond eten of roken of wat dan ook, maar volhouden is het moeilijkste. Wel, ik ga gewoon volhouden! Ik hoop wel oprecht dat er geen derde plus op rij is, gewoon voor mijn kopke om het zo te zeggen maar we zien vanavond wel!

Lees ook:

Body Positive – Omdat elk lichaam en elk mens liefde verdient
Gezonder leven met WW

There are no comments

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.