Zo, het is eruit! Er staan op mijn blog heel veel artikels over Weight Watchers, wat het is en hoe ik het deed. Toch vertel ik nu hier dat Afvallen niet lukt met Weight Watchers!

Afvallen lukt niet met Weight Watchers

Ik heb heel lang getwijfeld en gewacht of ik hier een artikel over zou schrijven. Ik weet dat er heel veel mensen komen om moed te zoeken en eventueel zelfs inspiratie op te doen voor hun Weight Watchers afval avontuur. Nu, ik wil niemand de moed ontnemen en ik weet dat er ook mensen zijn die doorzetten levenslang maar toch … Weight Watchers is, net zoals elk ander dieet, een tijdelijk iets. Een dieet dat zijn ding doet maar je dan terug laat hervallen en dan ga je opnieuw Weight Watchers volgen omdat het de vorige keer zo goed gewerkt heeft en je gaat dan opnieuw afvallen en zo geraak je in een vicieuze cirkel. Weight Watchers is een dieet, net zoals alle andere diëten die er zijn. Het werkt, dat heb ik zelf mogen ervaren, maar het blijft niet werken.

Andere levensstijl

Ik weet wel dat vele Weight Watchers believers gaan zeggen: Jamaar, je moet ook echt je levensstijl aanpassen. Yep, dat heb ik zelf ook veel gedacht en verkondigd. En ja, voor sommige mensen kan dat zo werken maar voor de merendeel, echt de overgrote merendeel werkt dit niet op die manier. Ze gaan het een tijdje volhouden, als ze geluk hebben misschien zelfs tot hun streefgewicht en dan behouden ze dat. Maar op een gegeven moment gaat dat weg en komen ze weer bij. Nee, dat is niet de fout van de mensen zelf, dat is niet hun schuld, dat ligt niet aan te weinig doorzettingsvermogen. Dat ligt aan het feit dat wij mensen niet allemaal hetzelfde zijn en dat diëten tegen onze natuur ingaat. Dat komt door verschillende redenen.

Afvallen lukt niet met Weight Watchers

Ik wil hier even benadrukken dat dit een persoonlijk verhaal is, uit eigen ervaring en uit eigen onderzoek. Na jarenlang diëten ben ik nu alweer enkele jaren bezig met niet diëten. Ik heb hier rond veel informatie opgezocht en verzameld. Ik ben geen dokter!!! Toch wil ik dit artikel schrijven om jullie aan het denken te zetten, om jullie aan te zetten tot zelf dingen opzoeken en te gaan nadenken wat een dieet met je doet!

Redenen waarom een dieet niet werkt

Afvallen lukt niet met weight watchers en daar zijn volgens mij deze redenen voor: We zijn er biologisch niet op ingesteld om te blijven diëten, elke dag, de rest van ons leven minder eten dan we nodig hebben is gewoon niet mogelijk. En ik geloof erin dat elk mens een bepaalde gewicht range heeft waarin we ons natuurlijk bevinden als we volledig vrij met voeding om kunnen gaan. Als we reeds veel diëten gevolgd hebben zijn we niet meer gezond met voeding bezig, ga er maar eens op letten en wees er je van bewust. Voor mij persoonlijk duurde het een jaar zonder diëten voordat ik terug op een wat normale manier met eten kon omgaan.

Afkicken van een dieet

Enkele jaren geleden heb ik de stap gezet om af te kicken van het diëten. Ik was het beu omdat het toch op de lange termijn niets uithaalt! Ik heb dan ook een psycholoog gezien met een expertise in het diëten los laten. Maar wat ik iedereen echt wil aanraden als eerste stap, het boek The Fuck it Diet, dit is echt een heel grote aanrader en legt super goed uit waarom diëten niet werkt en hoe je ervan kan afkicken. Wie met diëten wil stoppen en wie klaagt “afvallen lukt niet met weight watchers”  is dat boek echt een must read!

Miracle Morning(Opent in een nieuwe browsertab)

Comments are closed.