Afdrukken van A5 of A6 op A4 papier

Open de pdf dat je gekocht hebt van Sofie Lambrecht. Kijk welk formaat de pdf heeft, dit staat telkens duidelijk geschreven bij het product.

Het normale papier is A4 papier.

A4 formaat printen

Heb je een product gekocht dat gewoon opgebouwd is in A4? Geen enkel probleem, print het af zoals je gewoon bent.

A5 formaat printen

Printen op A5 papier

Je hebt de optie om A5 papier aan te schaffen en rechtstreeks daarop te printen. Pas dit dan wel even aan in de instellingen van het printerprogramma, nadat je op print klikte in de pdf.

Afhankelijk van uw printer kan je op het standaard scherm het vinkje aanzetten bij “Papierbron selecteren op basis van paginaformaat PDF- bestand”.

Help Printen A5 A4

Of je klikt op de knop “Pagina-Instellingen” en daar kies je voor A5 papier.

Help Printen A5 A4

Of je gaat via de knop “Eigenschappen” naar het tabblad “Paper/Quality”. Daar kan je een keuzemenu terugvinden met “Paper Size”. Klik dat open en kies voor formaat A5. Klik op OK en op afdrukken.

Help Printen A5 A4

A5 printen op A4 papier

Er passen 2 A5 pagina’s op 1 A4 blad.

Klik bij de printer dialoog op de knop “Meerdere” en zeg daar dat hij 2 pagina’s moet afdrukken. Als het goed is zie je ook het voorbeeld wijzigen. Print alles af en knip de bladeren doormidden.

Help Printen A5 A4

A6 formaat printen

Je kan natuurlijk A6 papier kopen en daarop printen. Volg dezelfde stappen als “Printen op A5 papier” maar selecteer dan A6 formaat.

Er passen 4 A5 pagina’s op 1 A4 blad.

Klik bij de printer dialoog op de knop “Meerdere” en zeg daar dat hij 2 x 2 pagina’s moet afdrukken. Als het goed is zie je ook het voorbeeld wijzigen. Print alles af en knip de bladeren doormidden.

Afdrukken A6 op A4 formaat